home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right twitter_hover twitter updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Perhaps sure
Edukans Actieplatform
We zijn allemaal nog een beetje moe als we aan het ontbijt zitten.  Het feestje van Annemiek was erg gezellig gisteravond en hier en d...

Perhaps sure

We zijn allemaal nog een beetje moe als we aan het ontbijt zitten. 

Het feestje van Annemiek was erg gezellig gisteravond en hier en daar vinden we nog restjes confetti. De blauwe verjaardagstaart inclusief magic candles, die niet uit te blazen was, was hilarisch! Monguli, onze Indiase begeleider blijkt een top eventmanager! Er was zelfs muziek geregeld en de voetjes gingen van de vloer.

Terwijl we onze derde omelet opgediend krijgen en wachten op toast vertelt Monguli ons dat we perhaps sure vanavond bij Rajendra, de directeur van YCDA, op bezoek gaan en misschien zelfs te eten krijgen. We liggen krom, want we weten inmiddels hoe het gaat hier in India en we zullen zien vanavond.

Vandaag zijn we wederom te gast op de Kamira Upper Primary School.

Onze chauffeur heeft er zin in vandaag en zet goed hard een lekker Indiaas muziekje op met stevige beat. Al hobbelend over de zandwegen passeren we geitenhoeders en vrouwen kromgebogen met de enkels in het water rijstplantjes planten. We maken plaatjes met de camera en in ons hoofd van alles wat langs ons raam voorbij komt want we beseffen dat het avontuur al bijna voorbij is.

Deze ochtend laten Jos, Marlinde en Simone onze Indiase collega’s diverse activerende werkvormen ervaren. Ze spelen een potje fruitsalade, gegarandeerd leuk voor jong en oud. Tussendoor krijgt Annemiek ook nog een paar kadootjes voor haar verjaardag van een vrouwelijke headmaster. Wat een schat!

We eten gezamenlijk een overheerlijke lunch onder wapperende felgekleurde doeken. Op de achtergrond het bekende geluid van spelende kinderen. Af en toe duikt er een nieuwsgierig koppie met grote bruine ogen onder het tentdoek om te checken wat de ‘douches’ toch aan het doen zijn.

In de middag gaan Jan en Albert verder waar ze in de ochtend gebleven waren met de headmasters; het maken van een school improvement plan.

De docenten mogen aan hun presentatie werken voor morgen. Hierin gaan ze presenteren wat ze geleerd hebben de afgelopen 2 weken tijdens onze school visits en onze workshops. Ook wij - de worldteachers - reflecteren op onze leerdoelen.

De generale repetitie van de presentaties ging hartstikke goed vandaag. Dus dat gaat morgen zeker helemaal goedkomen! De aanwezigen hebben van ons vast hun certificaat ontvangen als bewijs van deelname aan het programma.

Morgen is de officiële eindceremonie bij het kantoor van de YCDA met allemaal externe gasten. Ook dan zijn er weer government trainingen voor docenten. Of onze Indiase collega’s er dan allemaal zullen zijn? Perhaps sure. 

Kylie en Annemiek

Media bij bericht (13)

Reacties (9)

 • Anne Pera
  2 jaar geleden
  weer een leuk verslag. Fijn om de dagelijkse updates te lezen.

  Reactie rapporteren

 • Rop
  2 jaar geleden
  Je zal idd wel moe zijn van je feestje... kost ook vast een heel hoop energie om die suikerbom van een prachtige taart te verwerken ;) leuk om te lezen en inderdaad jammer dat het avontuur bijna voorbij is. nog 1 normale dag, en dan wordt de terugreis weer ingezet... maar dan weer naar huis, ook leuk, kunnen we alle verhalen horen, wel zo fijn! vanavond maar vroeg naar bed dan, ownee, eerst naar de perhaps sure directeur ;)

  Reactie rapporteren

 • Inge
  2 jaar geleden
  Mooi verhaal. Een verjaardag om nooit te vergeten en ik denk ook een taart om nooit te vergeten, zo blauw shiny zie je ze niet vaak

  Reactie rapporteren

 • Anika
  2 jaar geleden
  Wauw wat een speciale verjaardag heb jij gehad Annemiek. Heerlijk om zo in het zonnetje gezet te worden. In ieder geval ben je sowieso een mooie ervaring rijker :-)

  Reactie rapporteren

 • Lara
  2 jaar geleden
  Wat een leuk verslag weer! En hele leuke foto’s en werkvormen weer zo te zien. Daar haal ik weer wat inspiratie uit voor na de vakantie ;-). Heel veel plezier nog! Dikke kus voor mama xx

  Reactie rapporteren

 • Piet en Anneke Roos
  2 jaar geleden
  Beste allemaal en Trige in bijzonder. Mooi om in de afgelopen periode zo met jullie activiteiten daar betrokken te zijn geweest. Jullie hebben je uiterste best gedaan om een positieve bijdrage te geven aan de kwaliteit van het onderwijs. Als de plaatselijke docenten daar ook maar gebruik van blijven maken is het helemaal geslaagd. Nog een mooie laatste dag en een voorspoedige en veilige reis terug naar Nederland. Doei!

  Reactie rapporteren

 • Josien
  2 jaar geleden
  Wij wensen jullie heel veel plezier en succes tijdens de laatste dagen!!

  Reactie rapporteren

 • Marka van Twist
  2 jaar geleden
  Fijn om jullie zo te kunnen volgen met deze dagelijkse update. Prachtige foto’s erbij ook steeds weer. Wat een indrukken en ervaring zijn jullie rijker. Geniet van de laatste “echte” dag daar en alvast een goede reis weer terug (ook weer fijn om straks thuis alle verhalen te kunnen delen)

  Reactie rapporteren

 • Groep 8B Toermalijn
  2 jaar geleden
  Hoi juf Marlinde Wat leuk om de verhalen te lezen en de foto's te bekijken. Groetjes van ons allemaal!!! We wensen je nog een leuke en leerzame tijd.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen